Vi bryr oss om vad du äter. Vi vill producera mat som både ger din kropp näring och smakar utsökt.

Det är lätt att inkludera Aronia i kosten både som dryck och i matlagningen.MUST

Aroniamusten är kallpressad pastöriserad must som till 100% består av finska, ekologiska aroniabär. Vi använder ca fyra dl bär till en dl juice. Mustens smak är mjuk och fräsch. Ett till två glas must motsvarar den dagliga dosen av vitaminer och mineraler som är nödvändiga för kroppens normala funktion.

Hälsa: Aroniamust är en naturlig källa till kalium och antioxidanter.

 • Total fenolhalt: 5,41 mg GAE/ml. Antioxidantkapacitet: 0,068 mmol TE/ml.
 • Kalium (K), 240 mg /100 g (12 % av rekommenderat dagsintag). Kalium bidrar till att upprätthålla ett normalt blodtryck. Det hjälper också till att upprätthålla musklernas och nervsystemets normala funktion.


Användning: Drick som det är eller späd efter smak. Använd i såser istället för rött vin när du lagar mat. Gör gelé eller marmelad eller använd för att fukta tårtbottnar vid bakning. Använd som kaffekrydda eller tillsätt i drycker. Se recept här!

Innehåller endast bärens eget socker. Avnjut i samband med en hälsosam livsstil och en balanserad och mångsidig kost.PULVER

Aronia pulver är tillverkat av 100% bärskal och frön av finska, ekologiska aroniabär. I skalen och i fröna finns rikliga mängder av antioxidanter och vitaminer. Efter att bären pressats på must, lufttorkas den resterande mycket näringsrika bärmassan varsamt i låg temperatur för att säkerställa att viktiga näringsämnen bevaras. I processen används inte enzymer vars ändamål är att spjälka bärmassan för att utvinna mera must, vilket innebär att vårt pulver har högsta möjliga koncentration av vitaminer och mineraler. Pulvret har en behaglig fyllig smak. Vi använder 1 kg bär för att producerar 100 g pulver. Två till tre tesked pulver motsvarar den dagliga dosen av vitaminer och mineraler som är nödvändiga för kroppens normala funktion.

Hälsa: Aroniapulver innehåller rikligt av vitaminer, mineraler och antioxidanter.

 • Total fenolhalt: 63,73 mg GAE/g ts. Antioxidantkapacitet: 0,728 mmol TE/g ts.
 • Omega 3, 0,1 g / 100 g
 • Omega 6,1,6 g /100 g
 • Fiber, 39,8 g / 100 g. Rikligt innehåll av fiber.
 • Vitamin E, 9,16 mg / 100 g (76 %*). Vitamin E bidrar till att skydda mot oxidativ stress.
 • Vitamin K, 75,4 ug / 100 g (101 %*). Vitamin K bidrar till att bibehålla normal benstomme och stödjer normal blodkoagulation.
 • Fosfor (P), 150 mg / 100 g (21 %*). Fosfor bidrar till normal energifrämjande metabolism. Bidrar till normal funktionen av cellmembranen. Bidrar till normal benstomme och tänder.
 • Kalium (K), 720 mg / 100 g (36 %*). Kalium bidrar till att upprätthålla ett normalt blodtryck. Det hjälper också till att upprätthålla musklernas och nervsystemets normala funktion.
 • Magnesium (Mg), 78 mg / 100 g (21 %*). Magnesium bidrar till minskad trötthet och utmattning. Magnesium bidrar till normal muskelfunktion. Magnesium bidrar till elektrolytbalans. Magnesium bidrar till normal energifrämjande metabolism. Magnesium bidrar till normal funktion av nervsystemet och normal proteinsyntes. Magnesium bidrar till normal psykologisk funktion. Magnesium bidrar till normal benstomme och tänder. Magnesium spelar en roll i celldelningsprocessen.
 • Mangan (Mn), 4,9 mg / 100 g (245 %*). Bidrar till normal energifrämjande metabolism. Bidrar till normal benstomme. Bidrar till att skydda mot oxidativ stress. Bidrar till normal bildande av bindväv.
 • Järn (Fe), 29 mg / 100 g (207 %*). Bidrar till normal kognitiv funktion. Bidrar till normal energifrämjande metabolism. Bidrar till normalt bildande av röda blodceller och hemoglobin. Bidrar till en normal transport av syre i kroppen. Bidrar till en normal funktion i immunsystemet. Bidrar till en minskning av trötthet och utmattning. Har en roll i celldelningsprocessen.


* Rekommenderat dagsintag


Användning: Tillsätt i müsli, yoghurt eller gröt. Strö på drycker som en smoothie eller lägg i en tesil och drick som te. Använd i bakverk istället för kakao. Blanda i glass. Gör dipp med gräddfil. Garnera bakelser istället för pudersocker. Se recept här!

Innehåller endast bärens eget socker. Avnjut i samband med en hälsosam livsstil och en balanserad och mångsidig kost.