Vi bryr oss om vad du äter. Vi vill producera mat som både ger din kropp näring och smakar utsökt.

Det är lätt att inkludera Aronia i kosten både som dryck och i matlagningen.

Must

Aroniamusten är kallpressad pastöriserad must som till 100% består av finska, ekokogiska aroniabär. Vi använder ca fyra dl bär till en dl juice. Mustens smak är mjuk och fräsch. Ett till två glas must motsvarar den dagliga dosen av vitaminer och mineraler som är nödvändiga för kroppens normala funktion.

Användning: Drick som det är eller späd efter smak. Använd i såser istället för rött vin när du lagar mat. Gör gelé eller marmelad eller använd för att fukta tårtbottnar vid bakning. Använd som kaffekrydda eller tillsätt i drycker. Se recept här!

Pulver

Aronia pulver är tillverkat av 100% bärskal och frön av finska, ekokogiska aroniabär. I skalen och i fröna finns rikliga mängder av antioxidanter och vitaminer. Efter att bären pressats på must, lufttorkas den resterande mycket näringsrika bärmassan varsamt i låg temperatur för att säkerställa att viktiga näringsämnen bevaras. I processen används inte enzymer vars ändamål är att spjälka bärmassan för att utvinna mera must, vilket inebär att vårt pulver har högsta möjliga koncentration av vitaminer och mineraler. Pulvret har en behaglig fyllig smak. Vi använder 1 kg bär för att producerar 100 g pulver. Två till tre tesked pulver motsvarar den dagliga dosen av vitaminer och mineraler som är nödvändiga för kroppens normala funktion.

Användning: Tillsätt i müsli, yoghurt eller gröt. Strö på drycker som en smoothie eller lägg i en tesil och drick som te. Använd i bakverk istället för cacao. Blanda i glass. Gör dipp med gräddfil. Garnera bakelser istället för pudersocker. Se recept här!